Vragen over McRent camperverhuur

Hierna vindt u de antwoorden op enkele vaak gestelde vragen.

Algemene vragen

Wij verhuren modellen van Dethleffs, Sunlight en Globecar. De verhuurcampers zijn niet ouder dan drie jaar.

U kunt de camper tot 14 dagen voor vertrekdatum boeken. Voor een vertrekdatum binnen deze termijn moet u persoonlijk langs de McRent vestiging om een eventuele reservering vast te leggen.

De huurder dient in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs. Voor de groepen Urban, Compact, Family (Standard & Plus) en Comfort bedraagt de minimum leeftijd van de bestuurder 23 jaar. Voor de groepen Family Luxury en Family Plus dient de bestuurder minimaal 25 jaar te zijn.

U dient tevens langer dan 3 jaar in het bezit te zijn van het benodigde rijbewijs.

Iedere medebestuurder moet vooraf aangemeld staan en dus met naam en rijbewijsnummer zijn opgegeven bij reservering. Uiteraard gelden hiervoor dezelfde eisen, zoals minimum leeftijd en in het bezit van een geldig rijbewijs.

U kunt de campers van McRent op diverse manieren boeken; via de één van de 95 verhuurstations in Europa (moment in Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Polen, Schotland, Spanje, Zweden en Zwitserland), in Nieuw-Zeeland (in Auckland en Christchurch) welke u vindt op www.mcrent.eu – of via McRent Nederland, welke u kunt bereiken via www.mcrent.nl of 053-5737479.

De camper wordt zowel aan de binnen- als de buitenzijde schoon aan u meegeven. De buitenreiniging bij terugkomst is bij de prijs inbegrepen, de binnenreiniging dient u zelf te doen. Gelieve de tanken (zowel water- als toilettank) ledigen alvorens u de camper bij ons inlevert, anders zijn wij genoodzaakt kosten bij u in rekening te brengen, welke direct in mindering zullen worden gebracht op de waarborgsom.

Om u (en andere huurders) niet onnodig te laten wachten, verzoeken wij u vroegtijdig voor de afleveringstijd aanwezig te zijn. Houdt u er rekening mee, dat u ongeveer een uur nodig heeft voor het invullen van de formaliteiten en de uitleg van de camper. Door één van onze medewerkers zal u uitvoerig uitleg worden gegeven over het gebruik van de camper.

Tevens zullen alle eventuele beschadigingen op een formulier worden aangetekend, zodat hier achteraf geen discussie kan ontstaan.

Binnen de verschillende seizoenen hanteren wij een minimale huurtermijn van 7 en 14 dagen. Voor eventuele afwijkende huurperiodes kunt u contact opnemen met de huurlocatie.

Nee, McRent verhuurt alleen campers. De verschillende huurstations bieden u deze mogelijkheid echter wel. Meer informatie vindt u bij de verschillende huurstations.

De dagprijs in de huurovereenkomst wordt automatisch naar de seizoenen aangepast.

Het huren van een camper van particulieren brengt altijd risico’s met zich mee.

Belangrijk is, dat u goed informeert naar de verzekeringscondities. Bij de meeste particuliere camperverzekeringen, is verhuur namelijk uitgesloten en bestaat er bij schademelding geen dekking als er sprake is van verhuur!

In de documentatiemap vindt u een Europees schadeformulier, welke altijd moet worden ingevuld bij schade, waarbij een andere partij is betrokken. Bij aanrijdingschade met gewonde(n), brand- en diefstalschade moet ook de politie worden ingeschakeld en dient u ons als verhuurbedrijf zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. U kan op geen enkele wijze aansprakelijkheid erkennen daar dit enkel en alleen door de eigenaar van de camper kan worden afgegeven. Bij terugkomst dient u dit schadeformulier incl. overige informatie (zoals bv. fotomateriaal etc.) aan ons te overleggen en volledige medewerking te verlenen bij afwikkeling door verzekeringsmaatschappijen.

De overdracht en uitleg van de camper kan alleen binnen de openingstijden plaatsvinden en staan vermeld in de huurovereenkomst. Houdt u rekening met de openingstijden bij het eerder terugbrengen van de camper.

Gezien slechte ervaringen is het meenemen van huisdieren in de camper niet toegestaan. Mochten wij bij terugkomst bemerken dat u zich hier niet aan heeft gehouden, zijn wij genoodzaakt extra reinigingskosten in rekening te brengen welke direct in mindering zullen worden gebracht op de waarborgsom.

Voor Europese verhuurstations/camper’s:

Buitenlandse bestemmingen binnen Europa zijn toegestaan.

Voor de volgende landen bestaat een reisverbod: 

 • Kosovo
 • Marokko
 • Moldavië
 • Turkije
 • Rusland
 • Oekraïne
 • Wit Rusland 

Voor het rijden in niet Europese landen is vooraf schriftelijke toestemming van de verhuurder nodig.

Uitstapjes naar oorlogs- en crisisgebieden is ten strengste verboden.

De service-kosten omvatten niet alleen de controle van de camper en de buitenkant reiniging, maar ook de uitleg met betrekking tot het gebruik van de camper.Dit betekent dat u bij aanvang van de huur periode een uitgebreide uitleg krijgt over het gebruik van de camper en de technische details zodat zelfs beginnende camperaars goed voorbereid van een ontspannen vakantie kunnen genieten.

Onze huurcampers moeten in Nederland op dezelfde locatie waar ze opgehaald zijn, ook weer worden ingeleverd.

Bij enkele andere uitleverstations in Europa is het mogelijk hier een onderscheid in te maken, echter alleen op aanvraag.

Techniek vragen

Wij bieden u een ruime keuze uit diverse indelingen, zoals bv. Een buscamper geschikt voor twee personen, een ruim alkoofmodel waar u met 6 personen in kunt slapen tot een luxueuze integraalmodel. 

Voor iedere vorm van camper vakantie, bieden wij u mogelijkheden aan.

Onze huurcampers zijn niet uitgerust met automatische versnelling en hebben geen trekhaak.

In de camper staan 2 gasflessen voor huishoudelijk gebruik. Als beide flessen leeg zijn kunt u bv. op de camping, campingshops en diverse tankstations deze flessen "omruilen" voor een volle fles, uiteraard tegen betaling.

Op veel tankstations, parkeer- en camperplaatsen bestaat de mogelijkheid om vers water te tappen. Eventueel tegen kleine vergoeding. In diverse Europese landen houdt vers water nog niet in, dat dit ook drinkwater betreft.

Al onze voertuigen zijn voorzien van een zuinige milieubewuste Turbodiesel motor.

Financieel vragen

Ja, bij al onze campers geldt een waarborgsom van € 1.000,- welke voldaan moet zijn op moment van vertrek. Bij betaling met creditcard moet de houder van de creditcard dezelfde persoon zijn als de huurder welke op het huurcontract staat genoemd. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen het bedrag van de waarborgsom per bank aan ons over te maken, bv. gelijktijdig met de huurbetaling.

De kosten voor annulering bedragen:

 • annulering tot 50 dagen voor aanvang van de huurperiode berekenen wij u € 300 verwerkingskosten
 • tussen 49 en 15 dgn. voor vertrek, 50% van de huurprijs
 • minder dan 15 dgn voor vertrek, 80% van de huurprijs
 • dag voor vertrek of bij het niet doorgaan van de huur 100% excl. Premie annuleringsregeling en reisverzekering en administratiekosten

Bij sommige McRent stations is het mogelijk tegen vergoeding een transfer van en naar het station te reserveren.

Dit is echter afhankelijk per verhuurstation, vraag hierna bij uw boeking.

Alleen in Engelang en Nieuw Zeeland is het mogelijk om huurcampers op een andere locatie in te leveren dan u de wagen hebt opgehaald.

Al onze campers zijn uitgerust met een keuken, koelkast, gascomfort, sanitair met wasbak, douche en cassette toilet, kachel, fris- en vuilwatertank, autogordels in woongedeelte, stuurbekrachtiging, electrakabel met verloopstekker, accu voor gebruik woongedeelte, oplader, fietsendrager en radio-CD speler. Tegen meerprijs is het mogelijk een keukenuitrusting, kinderzitje of sneeuwkettingen te huren.

Tevens in huurprijs inbegrepen:

 • Alle kilometers, dus geen meerprijs voor overschrijding max. Kilometers*
 • BTW
 • Cascodekking met 1.000 € eigen risico per schadegeval
 • WA (aansprakelijkheidsverzekering)
 • FIAT Mobiliteitsgarantie met ANWB Internationale Reisbrief
 • Luifel
 • Achteruitrijcamera (niet bij alle modellen)
 • Dethleffs pakket
 • Airco in cabine
 • Fietsdrager
 • Camper zal schoon aan u worden opgeleverd
 • 2 gasflessen
 • Levellerblokken
 • Electriciteitskabel
 • Haspel
 • Vloeistof voor chemisch toilet
 • Gieter/vulkan

* In principe zijn alle kilometers bij McRent inbegrepen. Bepaalde acties kunnen echter leiden tot beperking van het aantal vrij te rijden kilometers. Meer gereden kilometers worden berekend volgens de huidige prijslijst.

Bij de McRent huurprijs inbegrepen is een cascoverzekering van het voertuig met een eigen risico van € 1.000,- per schadegebeurtenis.

Wij adviseren u vooraf de verzekeringsbepalingen ter plaatse van het door u gekozen afhaalstation kritisch te bestuderen.

Top